Werk je pijnlijke voeten weg met een medische pedicure

Heb jij ook regelmatig last van pijnlijke voeten?

Kun je je favoriete schoenen niet meer aantrekken omdat je er telkens opnieuw pijn in krijgt? Laat deze klachten niet erger worden! Pijnlijke voeten zijn een signaal van je lichaam dat er iets aan de hand is. Laat deze signalen zeker niet erger worden, want door pijnlijke voeten bestaat de kans dat je ook rug- of nekklachten krijgt. Een medische pedicure kan deze klachten preventief voorkomen of ze oplossen op het moment dat ze zich voordoen.

Wat is een medische pedicure?

Een medische pedicure is een gediplomeerd persoon (zoals Kelly’s Hair & Beauty Place) die patiënten met voetproblemen helpt om opnieuw pijnvrij te bewegen. Dit kan zowel preventief, om problemen te voorkomen als probleemoplossend om bestaande voetproblemen te verhelpen.

Wat is het nut van een medische pedicure?

Onze voeten zijn de dragers van ons lichaam. Zonder voeten zouden we ons niet kunnen bewegen en dus niet in staat kunnen zijn om ons leven te leiden. Vaak onderschatten mensen het belang van een goede voetgezondheid en voethygiëne. Het niet goed onderhouden van je voeten kan als gevolg hebben dat je pijnlijke voeten krijgt, stramme spieren, nek- en rugklachten en hoofdpijn.Wat doet een medische pedicure?

Een medische pedicure zal eerst een vooral eventuele voetproblemen vaststellen. Door de uitgebreide kennis van anatomie en lichaamsbouw, kan de behandelende persoon vrijwel meteen problemen herkennen en deze aanpakken. Afhankelijk van het voetprobleem zal de medische pedicure steeds één of vaak meerdere van onderstaande behandelingen uitvoeren:

  • verwijderen van eksterogen
  • verwijderen van overtollig eelt
  • aanpakken van ingegroeide nagels
  • behandelen van schimmelnagels
  • behandelen van kalknagels
  • behandeling hallux valgus met silicone tussenstukjes
  • een voetmassage

Daarnaast kan een medische pedicure je ook informatie verschaffen over schoeisel en een goede voethygiëne. Dit met als doel in de toekomst voetklachten te helpen voorkomen.

Gebeurt een medische pedicure operatief?

Neen, een medische pedicure gaat niet operatief te werk. Dat gebeurt enkel door gespecialiseerde dokters. Een behandeling gebeurt dus zonder enige vorm van verdoving, en is vrijwel volledig pijnloos.

Is een medische pedicure terugbetaalbaar door het ziekenfonds?

In bepaalde gevallen is een medische pedicure terugbetaalbaar. Vraag meer informatie bij Kelly’s Hair & Beauty Place voor alle courante informatie hieromtrent.


Profiteer nu van 15% korting op een medische pedicure bij Kelly’s Hair & Beauty Place.

Was € 33,-       Nu € 28,

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *